Nudlová polévka s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Anglická slanina
  • 400 g Hrášek
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 200 g Nudle vaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.3 l Vývar drůbeží
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1291 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 66.6 mg
  • Draslík 448.3 mg
  • Vláknina 14505.2 mg
  • Vitamín A 14505.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji na jemno.

  • 2

    Anglickou slaninu pokrájíme na malé kostičky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, přibližně 5 minut v něm opékáme nakrájenou slaninu a cibuli. Do hrnce přilijeme vývar, přisypeme hrášek a polévku pod pokličkou zvolna vaříme 30 až 45 minut. Potom do hrnce přidáme nudle a vaříme, až téměř změknou. Na závěr do polévky přimícháme smetanu, dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Podáváme v talířích nebo miskách posypanou nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu