Steak z vysoké roštěné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1.5 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
  • 1.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 193 mg
  • Draslík 66.8 mg
  • Vláknina 1418.9 mg
  • Vitamín A 1418.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou roštěnou osušíme a nakrájíme na 4 plátky 3 cm silné. Plátky silně okořeníme, a osolíme a všech stran je pokapeme olivovým olejem (2 lžíce).

  • 2

    Gril si rozehřejeme na téměř na 300°C. Omyjeme a osušíme snítku rozmarýnu a tymiánu. Do misky si dáme asi 3 lžíce olivového oleje ve kterém jsme si rozmíchali 2 špetky citrónového pepře. Steaky grilujeme na přímém ohni 4-5 minut z každé strany a často je potíráme snítkami bylinek, které si omáčíme v připraveném oleji. Jakmile máme steaky ugrilované, zabalíme je do alobalu a necháme "odpočinout" asi 4-5 minut.

  • 3

    Mezitím si pokrájíme nadrobno omytou petrželovou nať a v misce ji smícháme s drobně pokrájeným česnekem, citronovou šťávou a 0.5 dl olivového oleje. Steaky rozbalíme, obalíme v ochucené petrželce, pokrájíme, dochutíme hrubou mořskou solí a podáváme.

Komentáře k receptu