Steak z vysoké roštěné
Suroviny
- 700 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 2 špetka Pepř citronový
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 dl Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1.5 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
- 1.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.47 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 43 g
- Sodík 481 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 193 mg
- Draslík 66.8 mg
- Vláknina 1418.9 mg
- Vitamín A 1418.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou roštěnou osušíme a nakrájíme na 4 plátky 3 cm silné. Plátky silně okořeníme, a osolíme a všech stran je pokapeme olivovým olejem (2 lžíce).
-
2
Gril si rozehřejeme na téměř na 300°C. Omyjeme a osušíme snítku rozmarýnu a tymiánu. Do misky si dáme asi 3 lžíce olivového oleje ve kterém jsme si rozmíchali 2 špetky citrónového pepře. Steaky grilujeme na přímém ohni 4-5 minut z každé strany a často je potíráme snítkami bylinek, které si omáčíme v připraveném oleji. Jakmile máme steaky ugrilované, zabalíme je do alobalu a necháme "odpočinout" asi 4-5 minut.
-
3
Mezitím si pokrájíme nadrobno omytou petrželovou nať a v misce ji smícháme s drobně pokrájeným česnekem, citronovou šťávou a 0.5 dl olivového oleje. Steaky rozbalíme, obalíme v ochucené petrželce, pokrájíme, dochutíme hrubou mořskou solí a podáváme.