Marinovaný fenykl s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 50 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 215.8 mg
- Vláknina 3613 mg
- Vitamín A 3613 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulvu fenyklu očistíme, případně odřežeme spodní dřevnatou část a oloupeme. Poté fenykl nakrájíme na tenké plátky, které dáme do mísy. Nakládané velké kapary scedíme, přidáme je k fenyklu, pokapeme bílým vinným octem a přidáme 6 kusů hřebíčku. Vše promícháme a dáme do zavařovací sklenice. Fenykl zalijeme olivovým olejem tak, aby byl celý ponořený. Sklenici uzavřeme, fenykl necháme marinovat 20 - 24 hodin.