Marinovaný fenykl s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 ks Hřebíček
  • 1 ks Fenykl čerstvý
  • 14 ks Kapary
  • 2 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 215.8 mg
  • Vláknina 3613 mg
  • Vitamín A 3613 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulvu fenyklu očistíme, případně odřežeme spodní dřevnatou část a oloupeme. Poté fenykl nakrájíme na tenké plátky, které dáme do mísy. Nakládané velké kapary scedíme, přidáme je k fenyklu, pokapeme bílým vinným octem a přidáme 6 kusů hřebíčku. Vše promícháme a dáme do zavařovací sklenice. Fenykl zalijeme olivovým olejem tak, aby byl celý ponořený. Sklenici uzavřeme, fenykl necháme marinovat 20 - 24 hodin.

Komentáře k receptu