Pikantní srnčí guláš nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Hořčice
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kardamom
  • 2 g Hřebíček
  • 2 g Anýz mletý
  • 300 g Červená řepa sterilovaná
  • 600 g Srnčí maso
  • 200 g Cibule červená
  • 80 ml Ocet malinový
  • 1 dl Víno červené
  • 1.2 dl Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1156 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 695.7 mg
  • Vláknina 8428 mg
  • Vitamín A 8428 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. V misce smícháme ocet, víno, hořčici, sůl, koření, směsí zalijeme maso a necháme 15 minut marinovat. Zatím scedíme nudličky sterilované řepy, necháme je okapat, oloupeme a nakrájíme cibuli na kolečka. Ve woku rozpálíme olej, naložené maso 15 minut opékáme i s marinádou, potom přidáme řepu a cibuli, ještě 5 minut dodusíme.

Komentáře k receptu