sushi kornoutky
Suroviny
- 175 g Tuňák v oleji
- 100 g Krab
- 300 g Rýže na sushi
- 0.5 kávová lžička Wasabi pasta
- 1 ks Okurka salátová
- 10 ks Řasa Nori
- 1 ks Hruška asijská nashi
- 1 dl Omáčka sojová - Tamari
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Zázvor nakládaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1547 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 18.1 mg
- Draslík 602.4 mg
- Vláknina 8459.2 mg
- Vitamín A 8459.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme rýži. Plátky řasy Nori rozdělíme na polovinu.
-
2
V hlubším talíři smícháme maso z tuňáka a majonézu. Nakrájíme okurku i hrušku nashi na tenká kolečka. Krabí maso rozkrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, pastu wasabi a zázvor připravíme na stůl společně s dalšími surovinami. Nachystáme misku s vodou a octem k namočení rukou při tvarování rýže.
-
3
Do ruky vezmeme plát řasy čtvercového tvaru, doprostřed umístíme lžící rýži, přidáme maso z tuňáka, okurku, hrušku a krabí maso, opatrně zavineme.
-
4
Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a pastou wasabi.