Těstoviny se sýrovou omáčkou a květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 19 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 782.9 mg
- Vláknina 10500 mg
- Vitamín A 10500 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák opláchneme studenou vodou, rozdělíme na růžičky, které necháme vařit do měkka v osolené vařící vodě, poté scedíme a necháme okapat. Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.
-
2
Pažitku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme, Parmezán nastrouháme na jemno.
-
3
V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
-
4
Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným Parmezánem, jemně nasekanou pažitkou a podáváme.