Lilek v jogurtové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Cukr třtinový
  • 200 g Jogurt bílý
  • 250 g Lilek
  • 5 g Mák - semena
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 5 g Fenykl obecný
  • 5 g Kmín římský
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1995 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 572.5 mg
  • Vláknina 13665 mg
  • Vitamín A 13665 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do ploché mísy a posypeme solí, necháme asi 30 minut vymáčet.

  • 2

    Na pánvi nasucho osmahneme mák a římský kmín a ještě teplé umeleme. Ve woku rozpustíme máslo a na něm zpěníme nasekané chilli papričky a fenykl. Lilek vymačkáme, opláchneme studenou vodou a osušíme, přidáme na pánev a 5 minut na mírném ohni smažíme dohněda. Zalijeme jogurtem smíchaným s vodou a zakryté necháme povařit 10 minut, dokud lilek není měkký a omáčka nezhoustne. Do odstaveného pokrmu vmícháme opražený a pomletý mák a kmín, třtinový cukr a podáváme.

Komentáře k receptu