Okurka sečuan s bulgurem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 46 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 3 g Zázvor mletý
  • 100 g Cibulka jarní
  • 150 g Bulgur
  • 500 g Okurka salátová
  • 10 g Koření China wok
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 450 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Olej chilli
  • 80 ml Olej sezamový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 592 mg
  • Vláknina 18667.5 mg
  • Vitamín A 18667.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur v hrnci zalijeme trojnásobkem vroucího zeleninového vývaru ,zakryjeme poklicí, obalíme velkou osuškou a necháme asi 30 minut nabobtnat. Zatím si do mísy připravíme zeleninu na opečení, okurku rozkrojíme podélně napůl a následně na slabé plátky. Jarní cibulku i s natí nakrájíme nadrobno, zázvor, česnek a chilli papričku nasekáme najemno. Ve woku rozpálíme sezamový olej a zeleninu za stálého míchání necháme 7 minut orestovat. Zalijeme sójovou omáčkou, přidáme cukr, wok koření, zakapeme chilli olejem. Promícháme a na mírném ohni povaříme ještě 8 minut. Do odstaveného pokrmu vmícháme hotový bulgur a podáváme.

Komentáře k receptu