Okurka sečuan s bulgurem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 24 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 592 mg
- Vláknina 18667.5 mg
- Vitamín A 18667.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur v hrnci zalijeme trojnásobkem vroucího zeleninového vývaru ,zakryjeme poklicí, obalíme velkou osuškou a necháme asi 30 minut nabobtnat. Zatím si do mísy připravíme zeleninu na opečení, okurku rozkrojíme podélně napůl a následně na slabé plátky. Jarní cibulku i s natí nakrájíme nadrobno, zázvor, česnek a chilli papričku nasekáme najemno. Ve woku rozpálíme sezamový olej a zeleninu za stálého míchání necháme 7 minut orestovat. Zalijeme sójovou omáčkou, přidáme cukr, wok koření, zakapeme chilli olejem. Promícháme a na mírném ohni povaříme ještě 8 minut. Do odstaveného pokrmu vmícháme hotový bulgur a podáváme.