Křehká jablíčka v piškotovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Cukr moučkový
  • 100 g Marmeláda pomerančová
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 8 polévková lžíce Cukr krupice
  • 8 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 107.4 mg
  • Vláknina 1023.2 mg
  • Vitamín A 1023.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křehká jablka oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme jadřince. Vydlabaná místa naplníme marmeládou. Pekáč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravená jablíčka naskládáme na plech.

  • 2

    Příprava piškotového těsta: Do misky rozklepneme 8 vajec, přidáme 8 lžic cukru a vyšleháme tuhou hmotu. Do hmoty přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, cukr krupici a dřevěnou vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme.

  • 3

    Připraveným těstem přelijeme jablíčka na plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut. Plech vytáhneme z trouby, koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem. Nakrájíme na čtverce.

Komentáře k receptu