Grilované jehněčí s rýžovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 250 g Nudle rýžové
  • 90 g Baby špenát
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 30 ml Fazolová černá omáčka
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 502 mg
  • Vláknina 3509.8 mg
  • Vitamín A 3509.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na menší kousky. Špenát opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. Smícháme dohromady 40 ml arašídového oleje, mirin, sezamový olej a cukr a směs nalijeme do uvařených nudlí. Omáčku z černých fazolí, 20 ml arašídového oleje a maso smícháme dohromady. Maso na grilovací pánvi ugrilujeme, cca 5 minut z každé strany, poté nakrájíme na tenké plátky, které společně se špenátem zamícháme do nudlí. Osolíme, opepříme. Servírujeme horké.

Komentáře k receptu