Grilované jehněčí s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 500 g Jehněčí kýta
- 250 g Nudle rýžové
- 90 g Baby špenát
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 30 ml Fazolová černá omáčka
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 35 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 502 mg
- Vláknina 3509.8 mg
- Vitamín A 3509.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na menší kousky. Špenát opláchneme a necháme okapat.
-
2
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. Smícháme dohromady 40 ml arašídového oleje, mirin, sezamový olej a cukr a směs nalijeme do uvařených nudlí. Omáčku z černých fazolí, 20 ml arašídového oleje a maso smícháme dohromady. Maso na grilovací pánvi ugrilujeme, cca 5 minut z každé strany, poté nakrájíme na tenké plátky, které společně se špenátem zamícháme do nudlí. Osolíme, opepříme. Servírujeme horké.