Broskvový dezert s vanilkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 56 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 168.8 mg
- Draslík 71.2 mg
- Vláknina 3610 mg
- Vitamín A 3610 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme do kastrůlku pochoutkovou smetanu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme vanilkový pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme dokud krém nezhoustne. Potom stáhneme z ohně.
-
2
Na jednotlivé talířky naskládáme piškoty, pokapeme je kompotovou šťávou z broskví. Na piškoty naskládáme na kostky nakrájené broskve a zalijeme teplým krémem. Vložíme do lednice, necháme vychladit.
-
3
Těsně před podáváním dezert ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, do které přidáme kakao.