Broskvový dezert s vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kompot broskvový
  • 200 g Piškoty dětské kulaté
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 kávová lžička Kakao
  • 8 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 168.8 mg
  • Draslík 71.2 mg
  • Vláknina 3610 mg
  • Vitamín A 3610 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme do kastrůlku pochoutkovou smetanu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme vanilkový pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme dokud krém nezhoustne. Potom stáhneme z ohně.

  • 2

    Na jednotlivé talířky naskládáme piškoty, pokapeme je kompotovou šťávou z broskví. Na piškoty naskládáme na kostky nakrájené broskve a zalijeme teplým krémem. Vložíme do lednice, necháme vychladit.

  • 3

    Těsně před podáváním dezert ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, do které přidáme kakao.

Komentáře k receptu