Těstoviny Fusilli s chřestem a tofu
Suroviny
- 150 g Hrášek
- 250 g Chřest bílý
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Těstoviny Fusilli
- 50 g Olivy zelené
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 19 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 318.7 mg
- Vláknina 18539.8 mg
- Vitamín A 18539.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest omyjeme, oloupeme a nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky. Lusky cukrového hrášku šikmo překrojíme, fazolky rozkrájíme na asi 2,5 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Tofu nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a chřest a fazolky v ní uvaříme doměkka. Potom vše scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké a zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme se lžící oleje, opepříme je a osolíme.
-
4
V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme česnek a tofu a vše krátce smažíme. Potom vmícháme hrášek a smažíme ještě asi minutu. Do pánve přidáme chřest, fazolky, olivy a vše prohřejeme. Nakonec opatrně přimícháme uvařené těstoviny, směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným Parmezánem a podáváme.