Cheesecake

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 220 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 650 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 100 g Cukr krupice
  • 220 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 3 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 157.4 mg
  • Draslík 151.2 mg
  • Vláknina 5340 mg
  • Vitamín A 5340 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si náplň: do mísy dáme žervé sýr (Lučinu), lahůdkovou zakysanou smetanu, třtinový cukr, vejce a jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 3 chemicky neošetřovaných citrónů, které jsme si omyli a osušili.

  • 2

    Směs důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem.

  • 3

    Připravíme si těsto: máslové sušenky rozdrobíme do mísy a přidáme k nim změklé máslo a rum. Vše důkladně propracujeme. Dortovou formu vytřeme máslem a připravené sušenkové těsto postupně přimačkáváme ke dnu tak, že vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Formu s těstem dáme na 30 minut do chladničky.

  • 4

    Na vychladlé těsto naneseme krém a dort dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut (troubu neotvíráme), poté snížíme teplotu na 130°C a pomalu pečeme asi 30-35 minut.

  • 5

    Upečený dort necháme vychladnout minimálně 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky na tuhý sníh, přisypeme jemný krupicový cukr, promícháme a sníh dáme na povrch dortu a uhladíme. Dort dopečeme v předehřáté troubě na 220°C jen 5 minut. Troubu vypneme a dort necháme v troubě vychladnout asi 1 hodinu. Takto vychladlý dort dáme na několik hodin do chladničky. Podáváme ho nakrájený na trojúhelníky.

Komentáře k receptu