Kuřecí prsa s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 100 g Rajčata
  • 60 g Cibule červená
  • 120 g Ricotta
  • 20 ml Olej olivový
  • 1.71 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Veka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 5 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 812.3 mg
  • Vláknina 1567.3 mg
  • Vitamín A 1567.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a do každého uděláme zářez, aby vznikla kapsa. V misce promícháme lžíci pesta s ricottou.

  • 2

    Do zářezů v mase vložíme díl sýrové směsi a sepneme jehlou. Plněná prsa opepříme, naskládáme na rostlinným olejem vymazaný grilovací plech, masové kapsy potřeme olivovým olejem a grilujeme zhruba 16 minut, během grilování maso obrátíme.

  • 3

    Plátky veky potřeme zbývajícím pestem a vložíme pod gril. Grilujeme dozlatova.

  • 4

    Rajčata s cibulí a česnekem nakrájíme na kostičky, přidáme drobně nakrájenou bazalku.

  • 5

    Maso podáváme s rajčatovou směsí a grilovanou vekou.

Komentáře k receptu