Jehněčí nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1202 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 499.4 mg
- Vláknina 6125 mg
- Vitamín A 6125 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koření v misce smícháme s olejem, česnekem a solí. Jehněčí maso osušíme, nakrájíme na nudličky a vmícháme do kořeněné směsi a necháme 20 minut marinovat. Marinovanou směs vložíme do rozehřáteho woku a za stálého míchání 7 minut restujeme. Přidáme sterilovanou zeleninovou směs v sladkokyselém nálevu a jestě 5 minut podusíme společně. Do odstaveného pokrmu přilijeme smetanu a podáváme.