Pikantní vepřové kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 61 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 101.2 mg
- Draslík 671.9 mg
- Vláknina 2440 mg
- Vitamín A 2440 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osušíme a nakrájíme na slabší nudličky. Ve woku rozpálíme sezamový olej a maso 5 minut orestujeme za častého otáčení. Maso vyjmeme, odložíme stranou na talíř a do výpeku vložíme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, necháme zpěnit. Přidáme kari pastu, švestkovou omáčku, vývar a 5 minut povaříme na mírném ohni. Vrátíme zpět maso a společně podusíme 10 minut. Hotový pokrm podáváme posypaný nasekanými piniovými oříšky.