Hovězí hrudí vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 105 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 155.8 mg
- Draslík 1202.2 mg
- Vláknina 7203.7 mg
- Vitamín A 7203.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme studenou vodu a vložíme do ní hovězí kosti. Povaříme je a potom vodu z nich slijeme.
-
2
Do hrnce ke kostem vlijeme další vodu a přidáme k ní maso. Počkáme, dokud nezačne voda vřít. Z povrchu odebíráme pěnu. Vsypeme do hrnce sůl a pepř, maso s kostmi vaříme ještě 90 minut.
-
3
Oškrábeme mrkev, celer a petržel a nakrájíme nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrojíme na polovinu. Přidáme pokrájenou mrkev, celer a petržel do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli a vaříme ještě dalších 60 minut. Vpichem vyzkoušíme, je-li maso měkké. Pokud ano, vyndáme je a můžeme podávat.