Omáčka z třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 1 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 416.2 mg
- Vláknina 6083.5 mg
- Vitamín A 6083.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4195.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve omyjeme, stopek a pecky zbavíme třešně.
-
2
V hrnci dáme na 15 minut vařit směs připravených třešní, šťávy, vína, skořice a citrónové kůry.
-
3
Poté prolisujeme přes síto a vzniklé pyré dáme opět vařit zhruba na 10 minut.
-
4
Nakonec omáčku dochutíme cukrem a můžeme servírovat.