Pikantní omáčka s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Pyré rajčatové
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 604.9 mg
  • Vláknina 264.7 mg
  • Vitamín A 264.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku a česnek nakrájíme na drobno, promícháme s pepřem, v menším hrnci rozpustíme máslo, směs na něm krátce povaříme, poté přidáme víno a vaříme ještě zhruba 3 minuty.

  • 2

    Nakonec přimícháme pyré, až bude omáčka dostatečně hustá, rozmixujeme ji za pomocí tyčového mixéru. Podle chuti dochutíme solí a hořčicí.

Komentáře k receptu