Smažený meloun v máslovém těstíčku se smetanovo-borůvkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Borůvky
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Meloun vodní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 10 ks Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1046 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 291.6 mg
  • Draslík 1407.8 mg
  • Vláknina 11249 mg
  • Vitamín A 11249 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.7 mg
  • Vitamín E 16.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 187.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý zázvor očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme v čisté utěrce a šťávu zachytíme. Meloun rozkrojíme na čtvrtiny a poté na 8-12 plátků. Odstraníme semínka a slupku.

  • 2

    Na těstíčko smícháme vejce s moukou, mlékem, lžičkou zázvorového džusu, rozpuštěným máslem a najemno nasekanou mátou. Plátky melounu v těstíčku namáčíme a ihned smažíme cca 1 minutu po každé straně v hlubší pánvi na rozpáleném oleji. Těstíčko musí zezlátnout.

  • 3

    Po vyjmutí osušíme na papírové utěrce. Sušená rajčata nasekáme nadrobno, promícháme s očištěnými borůvkami a šlehačkou.

  • 4

    Do středu talířů rozdělíme plátky melounu, částečně je přelijeme omáčkou a zbylou dozdobíme okolo. Posypeme několika mátovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu