Smažený meloun v máslovém těstíčku se smetanovo-borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1046 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 74 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 291.6 mg
- Draslík 1407.8 mg
- Vláknina 11249 mg
- Vitamín A 11249 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.7 mg
- Vitamín E 16.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 187.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý zázvor očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme v čisté utěrce a šťávu zachytíme. Meloun rozkrojíme na čtvrtiny a poté na 8-12 plátků. Odstraníme semínka a slupku.
-
2
Na těstíčko smícháme vejce s moukou, mlékem, lžičkou zázvorového džusu, rozpuštěným máslem a najemno nasekanou mátou. Plátky melounu v těstíčku namáčíme a ihned smažíme cca 1 minutu po každé straně v hlubší pánvi na rozpáleném oleji. Těstíčko musí zezlátnout.
-
3
Po vyjmutí osušíme na papírové utěrce. Sušená rajčata nasekáme nadrobno, promícháme s očištěnými borůvkami a šlehačkou.
-
4
Do středu talířů rozdělíme plátky melounu, částečně je přelijeme omáčkou a zbylou dozdobíme okolo. Posypeme několika mátovými lístky a ihned podáváme.