Tygří krevety na rýžovém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 38 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 5.3 mg
- Draslík 40.3 mg
- Vláknina 225 mg
- Vitamín A 225 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety očistíme, opláchneme, osušíme, vložíme do mísy a zalijeme rýžovým vínem, necháme 30 minut marinovat. Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme palmový cukr, ústřicovou omáčku a nasekanou chilli papričku, marinované krevety orestujeme. Zalijeme marinádou, zakryjeme, 5 minut podusíme. Hotové krevety rozdělíme na talíře a přelijeme vzniklou pikantní omáčkou.