Tygří krevety na rýžovém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 41 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cukr palmový
  • 20 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 dl Víno rýžové čínské
  • 1 dl Omáčka ústřicová
  • 1.5 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 5.3 mg
  • Draslík 40.3 mg
  • Vláknina 225 mg
  • Vitamín A 225 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety očistíme, opláchneme, osušíme, vložíme do mísy a zalijeme rýžovým vínem, necháme 30 minut marinovat. Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme palmový cukr, ústřicovou omáčku a nasekanou chilli papričku, marinované krevety orestujeme. Zalijeme marinádou, zakryjeme, 5 minut podusíme. Hotové krevety rozdělíme na talíře a přelijeme vzniklou pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu