Kuře grilované s marinádou a černým pivem
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
- 1000 g Kuře
- 10 g Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 49 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 799.8 mg
- Vláknina 1176.5 mg
- Vitamín A 1176.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
-
2
Připravíme gril, do břicha kuřete vložíme tymián, oloupané šalotky a petržel, sepneme párátkem.
-
3
V misce připravíme marinádu: smícháme olej, papriku, rajčatový protlak a tymián. Rozdělíme marinádu na poloviny, jednou polovinou marinády potřeme kuře a necháme 30 minut odpočinout.
-
4
Poté kuře navlékneme na grilovací jehlu a vložíme na gril. Grilujeme 60 minut, přitom neustále otáčíme a potíráme druhou polovinou marinády. Deset minut před koncem grilování kuře ještě potřeme černým pivem. Dopečeme do křupava a servírujeme.