Broskve gratinované s kuřecím ragú s modrým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 600 g Salát ledový
  • 250 ml Víno červené
  • 50 ml Džus hruškový
  • 2 ks Broskve
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 91.1 mg
  • Draslík 1409.9 mg
  • Vláknina 18762.4 mg
  • Vitamín A 18762.4 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé saláty očistíme, odstraníme svrchní listy a na krátkou dobu namočíme do ledové vody. Po vyjmutí necháme okapat na sítu, odstraníme středy a listy natrháme. Na dresink smícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu s balsamicem, oříškovým olejeme a špetkou cukru. Nakonec přidáme hruškový džus. Dle chuti dosolíme.

  • 2

    Zralé broskve omyjeme, nařízneme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a vnitřky částečně vydlabeme. Dužinu pokrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Na ragú očistíme a omyjeme maso a nakrájíme na kostičky. Šalotku najemno nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme maso a krátce orestujeme. Ochutíme bílým pepřem, přimícháme pokrájené broskve, odstavíme a přidáme nakrájený modrý sýr. Směsí naplníme vydlabené broskve, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 190°C gratinujeme cca 10 minut.

  • 4

    Na dekoraci použijeme hrušky, oloupeme je, okrájíme na menší velikosti, vložíme do vroucího červeného vína a necháme společně projít varem. Poté odstavíme a do mírného vychladnutí marinujeme ve víně.

  • 5

    Do středu každého talíře navrstvíme salát, na něj rozdělíme broskve a pokropíme hruškovým dresinkem. Dozdobíme hruškami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu