Lahodný salát z brambor a nakládaných hříbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 210.3 mg
- Draslík 713.6 mg
- Vláknina 7605 mg
- Vitamín A 7605 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory, vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na malé kostičky (podobně jako pro přípravu bramborového salátu), v rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 3 vejce natvrdo (9-10 minut). Uvařená vejce zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky stejné velikosti jako brambory. Tvrdý sýr rozkrájíme na kostky, nakládanou feferonku na nudličky a spolu se sýrem ji přidáme k bramborům.
-
2
Hříbky ve sladkokyselém nálevu scedíme, nálev (1 dl) zachytíme. Větší hříbky rozkrájíme na menší kousky, houby přidáme k bramborům. Vše promícháme, dochutíme cukrem, solí, octem, znovu promícháme a nakonec přilijeme 1 dl nálevu z hub.