Kuře pečené s estragonem
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 1000 g Kuře
- 50 g Estragon
- 125 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 43 g
- Sodík 411 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 310.4 mg
- Draslík 839.5 mg
- Vláknina 1700.4 mg
- Vitamín A 1700.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a do břicha vložíme estragon. V pekáči rozehřejeme máslo, na něj položíme kuře, opečeme ho po všech stranách.
-
2
Poté přidáme zbytek estragonu, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme ještě 45 minut do měkka, následně kuře vyndáme.
-
3
Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu, žloutky a hořčici. Zahřejeme, ale už nevaříme. Kuře podáváme přelité omáčkou.