Špagety s pikantním vepřovým masem a zeleninou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 600 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 537.5 mg
  • Vláknina 2587.9 mg
  • Vitamín A 2587.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky, které naklepeme a dáme do mísy.

  • 3

    V misce smícháme mletou papriku, chilli koření a sůl. Směs promícháme s nakrájenými kousky masa a necháme alespoň 30 minut v chladu.

  • 4

    V druhé misce smícháme 1 dl vody, rajčatový protlak, worcesterovou omáčku, ocet a med.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme za stálého míchání nakrájené cibulky, rajčata a česnek. Pak k směsi zeleniny v pánvi vmícháme marinované maso a opékáme ho ze všech stran, až změkne. Do pánve přilijeme připravenou omáčku a vše necháme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut pod pokličkou dusit.

  • 6

    V hrnci s osolenou vodou během smažení a dušení masa a zeleniny uvaříme špagety. Měkké těstoviny scedíme, necháme krátce okapat, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme omáčkou s masem a podáváme.

Komentáře k receptu