Těstoviny Penne se zeleninou
Suroviny
- 400 g Těstoviny penne
- 1 kávová lžička Sůl
- 16 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1.5 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olivy černé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 14 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 873.9 mg
- Vláknina 14950.2 mg
- Vitamín A 14950.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme je na příčně proužky. Rajčáta omyjeme a nakrájíme na poloviny. Olivy rozkrájíme na čtvrtky. Petrželku opláchneme vodou a okapanou najemno nasekáme.
-
2
V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny slijeme a udržujeme teplé.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej s máslem a krátce v něm osmažíme česnek. Pak do pánve přisypeme nakrájené papriky a za stálého míchání je přibližně 5 minut smažíme. Potom přidáme půlky rajčat a čtvrtky oliv, přilijeme víno, dochutíme pepřem a solí a 5 minut necháme vařit, až omáčka zhoustne.
-
4
Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je směsí z pánve, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.