Italský pikantní závin s italskou slaninou - pancettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1453 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 28630.1 mg
- Draslík 57.2 mg
- Vláknina 3222 mg
- Vitamín A 3222 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2-3 mm. Těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl potřeme dijónskou hořčicí, poklademe na ni plátky panccety (italská slanina), na slaninu poklademe pokrájený plísňový sýr a oba díly těsta stočíme do závinu a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným osoleným vejcem, posypeme kmínem a sezamem.
-
2
Pečeme v předehřáté troubě na 180-200 °C přibližně 25-30 minut dozlatova.