Italský pikantní závin s italskou slaninou - pancettou

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 200 g Pancetta
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 0.5 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1453 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 28630.1 mg
  • Draslík 57.2 mg
  • Vláknina 3222 mg
  • Vitamín A 3222 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2-3 mm. Těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl potřeme dijónskou hořčicí, poklademe na ni plátky panccety (italská slanina), na slaninu poklademe pokrájený plísňový sýr a oba díly těsta stočíme do závinu a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným osoleným vejcem, posypeme kmínem a sezamem.

  • 2

    Pečeme v předehřáté troubě na 180-200 °C přibližně 25-30 minut dozlatova.

Komentáře k receptu