Těstovinový salát s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 9 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 761 mg
- Vláknina 16238.2 mg
- Vitamín A 16238.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme ji na malé kousky, které uvaříme doměkka. Uvařenou řepu scedíme a necháme okapat.
-
2
Sterilovaná rajčata v mixéri rozdrtíme.
-
3
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvá rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Salát opláchneme studenou vodou, odkrojíme z něj pěkné listy, necháme je okapat a rozložíme na talíře.
-
4
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
-
5
V hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme rozdrcená rajčata a necháme je za občasného míchání 10 minut vařit. Do hrnce potom dáme uvařenou červenou řepu a hořčici, dochutíme pepřem a solí, vše důkladně promícháme a prohřejeme.
-
6
Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme je na listy salátu na servírovacích talířích, přidáme k nim směs s řepou, obložíme je nakrájenými kolečky čerstvých rajčat a podáváme.