Těstovinový salát s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Červená řepa
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 761 mg
  • Vláknina 16238.2 mg
  • Vitamín A 16238.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme ji na malé kousky, které uvaříme doměkka. Uvařenou řepu scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Sterilovaná rajčata v mixéri rozdrtíme.

  • 3

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvá rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Salát opláchneme studenou vodou, odkrojíme z něj pěkné listy, necháme je okapat a rozložíme na talíře.

  • 4

    Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.

  • 5

    V hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme rozdrcená rajčata a necháme je za občasného míchání 10 minut vařit. Do hrnce potom dáme uvařenou červenou řepu a hořčici, dochutíme pepřem a solí, vše důkladně promícháme a prohřejeme.

  • 6

    Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme je na listy salátu na servírovacích talířích, přidáme k nim směs s řepou, obložíme je nakrájenými kolečky čerstvých rajčat a podáváme.

Komentáře k receptu