Špagety s olivami a lilkem
Suroviny
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Olivy černé
- 400 g Špagety
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Lilek
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 13 g
- Sodík 718 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 828 mg
- Vláknina 23220.8 mg
- Vitamín A 23220.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Lilky nakrájíme na čtrtky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na velmi malé kousky.
-
2
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme v něm dozlatova nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lilky s citronovu šťávou. Pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháne na mírném ohni vařit přibližně 15 minut. Během vařemí směs občas zamícháme. Pak do ní přidáme olivy a ještě 5 minut vaříme.
-
4
Špagety, které jsme během vaření omáčky uvařili tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné, scedíme, promícháme se zbylým olejem, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme.