Špagety s olivami a lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Olivy černé
  • 400 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Lilek
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 718 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 828 mg
  • Vláknina 23220.8 mg
  • Vitamín A 23220.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Lilky nakrájíme na čtrtky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na velmi malé kousky.

  • 2

    Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme v něm dozlatova nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lilky s citronovu šťávou. Pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháne na mírném ohni vařit přibližně 15 minut. Během vařemí směs občas zamícháme. Pak do ní přidáme olivy a ještě 5 minut vaříme.

  • 4

    Špagety, které jsme během vaření omáčky uvařili tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné, scedíme, promícháme se zbylým olejem, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme.

Komentáře k receptu