Marinované kuře s těstovinami
Suroviny
- 400 g Nudle vaječné
- 100 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 3 dl Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 32 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 148 mg
- Draslík 783.7 mg
- Vláknina 8303.3 mg
- Vitamín A 8303.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 11.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Chilli papřičku rozkrojíme, odstraníme jadérka, omyjeme ji vodou a nakrájíme najemno. Nakrájené cibulky a papričku v misce důkladně promícháme.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce je naklepeme.
-
4
V míse smícháme citronovu šťávu, kečup, worcester, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Kuřecí maso obalíme připravenou marinádou a necháme je alespoň hodinu v chladu. Před další přípravou maso necháme 30 minut v pokojové teplotě.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm z obou stran smažíme doměkka. Potom ho nakrájíme na plátky.
-
6
Těstoviny uvaříme během smažení masa ve vařící osolené vodě. Uvařené slijeme, necháme je krátce okapat a rozdělíme je na servírovací talíře. K těstovinám přidáme plátky masa, vše posypeme připravenou směsí cibulky a papričky a podáváme.