Toskánský salát - panzanella
Suroviny
- 100 g Sýr Feta
- 2 krajíc Chléb konzumní
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibule červená
- 8 ks Rajčata Cherry
- 3 špetka Pepř citronový
- 4 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1.5 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Meduňka
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Hrášek mražený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 22 g
- Sodík 831 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 297 mg
- Vláknina 4808.4 mg
- Vitamín A 4808.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Starší chleba nakrájíme na větší kostičky, dáme je do předehřáté trouby dozlatova opéct (občas je promícháme).
-
2
Meduňkové a bazalkové lístky omyjeme, vodu z nich setřepeme a odložíme je do mísy. Omytá červená a žlutá cherry rajčata nakrájíme na poloviny a dáme do mísy k bylinkám. Přidáme k nim oloupanou červenou cibuli pokrájenou na tenká kolečka.
-
3
Mražený zelený hrášek povaříme 1 minutu v rendlíku asi ve 4 dl vody. Scedíme jej, zchladíme a přidáme k rajčatům. Nakonec přidáme pokrájený feta sýr. Vše pokapeme extra olivovým olejem, ochutíme mořskou solí, pepřem, vinným octem, cukrem a promícháme.
-
4
Přidáme opečené kostky křupavého chleba, znovu promícháme a podáváme.