Vařené kuličky z hovězího masa s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 96 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 123.3 mg
- Draslík 533.6 mg
- Vláknina 5562.8 mg
- Vitamín A 5562.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oškrábeme, omyjeme a najemno ji nastrouháme. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme ho na velmi malé kousky.
-
2
V míse smícháme mleté hovězí maso, vejce, mrkev a pórek. Směs dochutíme pepřem a solí a uděláme z ní malé kuličky, které dáme vařit do páry na parní vložku do hrnce.
-
3
Těstoviny uvaříme doměkka v hrnci s dostatečným množstvím slané vody, do které jsme přidali lžíci oleje. Měkké tětoviny slijeme, promícháme s jemně nasekanou petrželkou, rozdělíme je na servírovací talíře, přidáme k nim uvařené masové kuličky a podáváme.