Vařené kuličky z hovězího masa s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Těstoviny konzumní
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 533.6 mg
  • Vláknina 5562.8 mg
  • Vitamín A 5562.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme, omyjeme a najemno ji nastrouháme. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme ho na velmi malé kousky.

  • 2

    V míse smícháme mleté hovězí maso, vejce, mrkev a pórek. Směs dochutíme pepřem a solí a uděláme z ní malé kuličky, které dáme vařit do páry na parní vložku do hrnce.

  • 3

    Těstoviny uvaříme doměkka v hrnci s dostatečným množstvím slané vody, do které jsme přidali lžíci oleje. Měkké tětoviny slijeme, promícháme s jemně nasekanou petrželkou, rozdělíme je na servírovací talíře, přidáme k nim uvařené masové kuličky a podáváme.

Komentáře k receptu