Těstoviny Tagliatelle s masovými kuličkami
Suroviny
- 200 g Hlíva ústřičná
- 15 g Máslo čerstvé
- 150 g Strouhanka
- 450 g Těstoviny Tagliatelle
- 450 g Hovězí maso mleté
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Rajčata
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 1.5 dl Víno červené
- 2 dl Hovězí vývar základní
- 1.68 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 16 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 711 mg
- Vláknina 9860.8 mg
- Vitamín A 9860.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Bazalku opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno. Houby opláchneme vodou a nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Strouhanku zalijeme v misce mlékem a necháme 15 minut stát.
-
4
Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
-
5
V nízkém hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmahneme v něm nakrájené houby. Pak vmícháme mouku, přilijeme vývar a víno a na mírném ohni vaříme 15 minut. Potom do hrnce přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr a bazalku a vaříme ještě dalších 30 minut za občasného míchání.
-
6
Mleté maso smícháme v míse s namočenou strouhankou a mletou paprikou, vše dochutíme pepřem a solí. Ze směsi uděláme malé kuličky, které opečeme v rozehřátém zbylém oleji v pánvi. Opečené kuličky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou z hrnce a dáme zapéct na 20 minut do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia.
-
7
Uvařené těstoviny slijeme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim masové kuličky a směs z trouby a podáváme.