Masový závin plněný těstovinami
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 25 g Máslo čerstvé
- 25 g Strouhanka
- 100 g Těstoviny Fusilli
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2.5 dl Omáčka sýrová Apetito
- 0.5 kg Hovězí maso mleté
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 424.4 mg
- Vláknina 2679.2 mg
- Vitamín A 2679.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.
-
2
Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm krátce za stálého míchání cibuli, papriku a česnek.
-
4
Mleté hovězí maso v míse smícháme se směsí z pánve, strouhankou a jemně nasekanou petrželkou, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
-
5
Uvařené těstoviny scedíme a smícháme se sýrovou omáčkou.
-
6
Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozložíme bobkové listy. Na ně a na boky rozprostřeme plátky slaniny, přidáme polovinu masové směsi, na ni dáme těstoviny se sýrovou omáčkou a na ně pak druhou polovinu masové směsi. Vršek zakryjeme dalšími plátky slaniny.
-
7
Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a závin pečeme přibližně 1 hodinu. Přebytečný tuk slijeme, závin vyklopíme na mísu, nakrájíme šikmo na plátky a podáváme.