Těstovinový salát s klobásou
Suroviny
- 200 g Klobása Chorizo
- 150 g Těstoviny rotelle
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 23 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 89.4 mg
- Vláknina 5374.8 mg
- Vitamín A 5374.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Potom je scedíme a necháme okapat.
-
2
Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podílně rozkrojíme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Salát rozdělíme na listy, které opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Klobásy rozkrájíme na tenká kolečka.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, krátce v něm osmažíme cibuli, přimícháme česnek, papriku i kolečka klobásy a vše za občasného míchání smažíme přibližně 4 až 5 minut.
-
5
Do pánve potom přilijeme víno a vinný ocet, přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a krátce povaříme. Směs dochutíme pepřem a solí.
-
6
Na servírovací talíře rozložíme listy salátu, na ně dáme těstoviny s klobásou a podáváme.