Těstoviny s kuřecím masem a francouzskou zálivkou
Suroviny
- 100 g Hroznové víno
- 200 g Kuřecí prsa
- 200 g Těstoviny Fusilli
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 2 kávová lžička Pesto
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 199 g
- Sodík 1005 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 65.7 mg
- Draslík 518.1 mg
- Vláknina 12760 mg
- Vitamín A 12760 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
-
2
Kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
-
3
V misce smícháme vinný ocet a olej, zálivku podle chuti opepříme a osolíme.
-
4
V druhé misce promícháme majonézu, pesto a zakysanou smetanu, směs opepříme a osolíme.
-
5
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Celer omyjeme a nakrájíme našikmo. Hroznové víno opláchneme vodou, několik bobulí dáme stranou, ostatní rozpůlíme a odstraníme z nich semínka.
-
6
Uvařené těstoviny slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Okapané potom v míse promícháme s olejovou zálivkou.
-
7
K těstovinám přidáme majonézovou směs, kuřecí maso, nakrájenou mrkev, celer a víno, vše podle chuti ještě opepříme a osolíme.
-
8
Těstoviny s přísadami rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně kuličky hroznového vína a podáváme.