Těstoviny s chilli, česnekem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Tagliatelle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 15.9 mg
  • Draslík 415 mg
  • Vláknina 4924.8 mg
  • Vitamín A 4924.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Chilli parpičky rozřízneme, zbavíme jadérek, opláchneme studenou vodou a najemno je nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, 2 až 3 minuty v něm opekáme cibuli s česnekem, potom přidáme chilli papričky a smažíme ještě asi 2 minuty. Do pánve nasypeme nakrájená rajčata, přilijeme vývar a vše na mírném ohni za stálého míchání vše 10 minut vaříme. Potom omáčku v mixéru rozmixujeme, dáme ji znovu do pánve, přimícháme rajčatový protlak a dochutíme cukrem, pepřem a solí.

  • 4

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat, rozdělíme do připravených talířů nebo misek, nalijeme na ně omáčku, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu