Bylinková pomazánka na pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr lahůdkový tavený 70%
  • 1 ks Česnek
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 27.5 mg
  • Vláknina 285.3 mg
  • Vitamín A 285.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bazalku, petrželku kudrnku a kopr omyjeme, vodu setřepeme a otrhané lístky bylinek dáme do hlubší nádoby. Přidáme nadrobno pokrájený větší stroužek česneku, pokrájené mandlové lupínky, sůl, bílý pepř, tavený sýr a olivový olej. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Nakonec přidáme 2 lžíce nastrouhaného sýru.

  • 2

    Pomazánku přendáme do sklenice, dobře uzavřeme a dáme do chladničky.

Komentáře k receptu