Zapečená rajčata s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Pažitka
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 272.8 mg
  • Draslík 282.7 mg
  • Vláknina 2589.6 mg
  • Vitamín A 2589.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme je do olejem vymaštěné zapékací mísy. Povrch potřeme hořčicí a posypeme strouhankou smíchanou se solí a pepřem. Krátce zapečeme.

  • 2

    Potom do středu mísy rozklepneme celá vejce, vrátíme do trouby a zapečeme, až vejce ztuhnou.

  • 3

    Nakonec pokrm zalijeme smetanou rozmíchanou se strouhaným sýrem a ještě zapečeme. Ozdobíme nasekanou pažitkou.

  • 4

    Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu