Těstoviny s pancettou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Hrášek
  • 200 g Chřest bílý
  • 250 g Tykev
  • 150 g Pancetta
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 30 ml Olej olivový
  • 90 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 21375 mg
  • Draslík 356.4 mg
  • Vláknina 14434.8 mg
  • Vitamín A 14434.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pancettu pokrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chřest a tykev očistíme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a osmažíme na něm do křupava pancettu, poté vyjmeme a do oleje přidáme česnek, chřest a tykev. Smažíme 2 minuty, pak vsypeme hrášek a přilijeme vývar. Vaříme 5 minut. Uvařené těstoviny smícháme se zeleninou, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu