Pappardelle s batáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 6 g Šalvěj čerstvá
  • 50 g Šunka parmská
  • 100 g Brambory sladké (Batáty)
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 130 ml Olej olivový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 130 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 934 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 75.6 mg
  • Draslík 125.1 mg
  • Vláknina 7903.8 mg
  • Vitamín A 7903.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalvěj nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme batáty a smažíme do křupava. Dáme stranou, do oleje přisypeme česnek, šunku a šalvěj a opět smažíme do křupava, poté vmícháme víno a povaříme 2 minuty. Přimícháme smetanu a sýr, osolíme a opepříme. Smícháme s těstovinami a servírujeme.

Komentáře k receptu