Pappardelle s batáty
Suroviny
- 40 g Sýr Parmezán
- 6 g Šalvěj čerstvá
- 50 g Šunka parmská
- 100 g Brambory sladké (Batáty)
- 400 g Těstoviny Pappardelle
- 130 ml Olej olivový
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 130 ml Víno bílé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 934 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 58 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 75.6 mg
- Draslík 125.1 mg
- Vláknina 7903.8 mg
- Vitamín A 7903.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalvěj nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.
-
2
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme batáty a smažíme do křupava. Dáme stranou, do oleje přisypeme česnek, šunku a šalvěj a opět smažíme do křupava, poté vmícháme víno a povaříme 2 minuty. Přimícháme smetanu a sýr, osolíme a opepříme. Smícháme s těstovinami a servírujeme.