Pečená hovězí svíčková na ragú z hub, artyčoků a chřestu
Suroviny
- 100 g Artyčoky
- 600 g Hovězí svíčková
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Žampiony čerstvé
- 150 g Máslo bylinkové
- 100 g Chřest zelený
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.02 dl Olej olivový
- 3 dl Demi glace
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 29 g
- Sodík 841 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 185.7 mg
- Draslík 1773.9 mg
- Vláknina 19169.8 mg
- Vitamín A 19169.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou očistíme, odstraníme blanky a rozkrojíme na porce. Z obou stran osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160-170 °C pečeme cca 12 minut.
-
2
Mezitím nakrájíme žampiony a chřest, přidáme marinovaná srdíčka artyčoků a krátce orestujeme. Osolíme a opepříme dle chuti a vmícháme čerstvý tymián.
-
3
Na bramborové gnocchi uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Po vychladnutí oloupeme a důkladně rozmačkáme. Přidáme mouku a vejce, promícháme a osolíme. Z těsta tvoříme malé válečky o průměru max. 3 cm a pokrájíme na kousky. Vytvarujeme na nočky a ve vodě krátce vaříme, cca 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Po vyjmutí zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Zlehka potřeme olejem a krátce orestujeme v rozpálené pánvi.
-
4
Hotové maso ragú rozdělíme na talíře, poklademe masem, doplníme bramborovými gnocchi, přelijeme omáčkou demi glace a ihned podáváme.