Rizoto San Marco s grilovaným králičím masem a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo bylinkové
  • 300 g Rýže Arborio
  • 500 g Králík
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.28 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 ks Brokolice
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 0.09 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 89.4 mg
  • Draslík 751.1 mg
  • Vláknina 6560.2 mg
  • Vitamín A 6560.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z králíka očistíme, odstraníme blanky a zprudka orestujeme po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe nakrájeným bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 180 °C zapečeme cca 2 - 3 minuty.

  • 2

    Brokolici očistíme, rozdělíme na malé růžičky, vložíme do vody ochucené solí a lžičkou másla, povaříme 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat.

  • 3

    Na talíře rozdělíme rizoto, poklademe plátky masa, proložíme brokolicí, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme.

  • 4

    Rizoto základní [53507]: olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku i česnek. Přisypeme rýži, také ji zlehka orestujeme.

  • 5

    Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15 - 20 minut, až bude rýže hotová. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu