Rizoto San Marco s grilovaným králičím masem a brokolicí
Suroviny
- 100 g Máslo bylinkové
- 300 g Rýže Arborio
- 500 g Králík
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 0.28 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Pažitka
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 0.09 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 31 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 89.4 mg
- Draslík 751.1 mg
- Vláknina 6560.2 mg
- Vitamín A 6560.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z králíka očistíme, odstraníme blanky a zprudka orestujeme po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe nakrájeným bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 180 °C zapečeme cca 2 - 3 minuty.
-
2
Brokolici očistíme, rozdělíme na malé růžičky, vložíme do vody ochucené solí a lžičkou másla, povaříme 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat.
-
3
Na talíře rozdělíme rizoto, poklademe plátky masa, proložíme brokolicí, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme.
-
4
Rizoto základní [53507]: olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku i česnek. Přisypeme rýži, také ji zlehka orestujeme.
-
5
Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15 - 20 minut, až bude rýže hotová. Ihned podáváme.