Olomoucké ravioli s hříbkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1497 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 203.4 mg
- Vláknina 4212.5 mg
- Vitamín A 4212.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé nudlové těsto. Poté ho vyválíme a vykrajovátkem rozdělíme na jednotlivé taštičky, které naplníme kousky tvarůžků, okraje spojíme a pevně stiskneme. Taštičky naskládáme na tác a necháme do druhého dne odpočinout.
-
2
Druhý den taštičky uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut a zatímco se vaří, osmažíme na oleji cibuli nadrobno, přidáme nakrájené hříbky a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme. Hotové taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a podáváme přelité hotovou omáčkou.