Chřest s jemnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Chřest bílý
  • 1 šálek Víno bílé
  • 0.5 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 638.3 mg
  • Vláknina 12850 mg
  • Vitamín A 12850 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat.

  • 2

    V hrnci ve vodní lázni rozehřejeme máslo, přilijeme víno, šťávu z 1/2 citronu, vývar a přidáme 4 žloutky. Metlou šleháme do zhoustnutí.

  • 3

    Omáčku přelijeme přes uvařený chřest a podáváme.

Komentáře k receptu