Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Sýr Ementál (Primátor)
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Pažitka
- 10 g Bazalka
- 10 g Estragon
- 10 g Kerblík
- 100 ml Víno bílé
- 1 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 111.2 mg
- Draslík 960.4 mg
- Vláknina 1534.5 mg
- Vitamín A 1534.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasekáme tedy pažitku, kerblík, petrželku, estragon a bazalku nadrobno a smícháme. Oloupeme šalotku a česnek a posekáme je na malé kostičky, část z nich si odložíme stranou a zbytek přimícháme k bylinkám. Sýr nastrouháme a vmícháme do bylinkové směsi.
-
2
Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Osolíme je a opepříme. Naplníme je bylinkovou směsí a sepneme párátky. Rozehřejeme máslo a prsa opékáme z každé strany 4 minuty. Pak vyndáme z pánve.
-
3
Na pánev přidáme zbytek šalotky, zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud nezhoustne. Pak vmícháme zakysanou smetanu a znovu vaříme, než zhoustne. Do omáčky pak přidáme zbytek pažitky. Před podáváním kuřecí prsa přelijeme omáčkou.