Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Estragon
  • 10 g Kerblík
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 111.2 mg
  • Draslík 960.4 mg
  • Vláknina 1534.5 mg
  • Vitamín A 1534.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekáme tedy pažitku, kerblík, petrželku, estragon a bazalku nadrobno a smícháme. Oloupeme šalotku a česnek a posekáme je na malé kostičky, část z nich si odložíme stranou a zbytek přimícháme k bylinkám. Sýr nastrouháme a vmícháme do bylinkové směsi.

  • 2

    Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Osolíme je a opepříme. Naplníme je bylinkovou směsí a sepneme párátky. Rozehřejeme máslo a prsa opékáme z každé strany 4 minuty. Pak vyndáme z pánve.

  • 3

    Na pánev přidáme zbytek šalotky, zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud nezhoustne. Pak vmícháme zakysanou smetanu a znovu vaříme, než zhoustne. Do omáčky pak přidáme zbytek pažitky. Před podáváním kuřecí prsa přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu