Kuřecí prsa nadívaná šunkou a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šalvěj čerstvá
  • 100 g Šunka parmská
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 cl Víno madeira
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 697.1 mg
  • Vláknina 10280.5 mg
  • Vitamín A 10280.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa bez kůže opláchneme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Osolíme je a opepříme. Do každé z kapes vložíme plátek parmské šunky a dva lístky šalvěje. Kapsy sepneme párátkem. Pak nadívaná prsa obalíme v mouce a vložíme na pánev, kde jsme rozehřály olej. Smažíme z každé strany 4 minuty. Pak prsa vyndáme z pánve.

  • 2

    Na pánev vlijeme madeiru a drůbeží vývar, rozředíme tím připečeniny. Vaříme směs, dokud nezhoustne, pak ji sundáme ze sporáku. Přimícháme do ní chladné máslo a vzniklou šťávou přelijeme prsa. Podáváme.

Komentáře k receptu