Grilované vinné klobásy s cherry rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 49 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 608.2 mg
- Vláknina 4860.6 mg
- Vitamín A 4860.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve s rozpáleným olejem prolisujeme česnek, vsypeme oregano, chilli koření a necháme zpěnit. Poté na pánev naskládáme cherry rajčátka, přiklopíme a na mírném plameni dusíme. Rajčátka musí být popraskaná, aby pustila šťávu. Po 10 minutách odstraníme poklici a na prudším plameni necháme vydusit většinu omáčky. Na závěr rajčatovou omáčku osolíme, opepříme.
-
2
V mezičase rozdělíme klobásu na porce, stočíme je, propíchneme jehlou a grilujeme asi 10 minut. Během grilování klobásy obrátíme.
-
3
Klobásy podáváme na porci rajčatové omáčky.