Vepřové klobásy na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 43 g
- Sodík 840 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 436.6 mg
- Vláknina 3176.4 mg
- Vitamín A 3176.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky.
-
2
Klobásy v rendlíku dusíme s vínem zhruba 8 minut na mírném plameni. Poté klobásy osmahneme na 50 g másla dozlatova.
-
3
Do vína, v němž jsme dusili klobásy, vložíme cibuli, jablka, cukr, skořici, zbylé máslo a vývar. Směs promícháme a na mírném plameni vaříme, až jablka změknou.
-
4
Opečené klobásy podáváme s vypečenou omáčkou.